چای سی تی سی چیست؟

چای CTC کنیا همان چای سیاه است که طی سه مرحله به گلوله های ریز سیاه رنگ تبدیل شده است و در ایران بیشتر این چای را به نام چای کله مورچه می‌شناسند. این نامگذاری به این دلیل است که دانه های این چای گلوله ای شکل هستند و به سر مورچه شبیه اند. جالب است بدانید که این چای هم از برگ های گیاه کاملیا سیننسیس تهیه می‌شود و پایه تولید این چای همان گیاهی است که چای های سیاه، سبز و سفید از آن تهیه می‌شود و تنها تفاوت آن روش تهیه و به دست آوردن شکل گلوله ای این چای است.

طرز تهیه چای سی تی سی؟

فرایند تولید این چای شامل سه مرحله است: برش و خرد کردن (Crush)، گسستن (Tear)، پیچیدن (Curl)، در فرآیند تولید این چای از غلتک های استوانه ای استفاده می‌شود. این غلتک ها صدها دندانه تیز دارند و زمانیکه برگ های چای روی آنها قرار می‌گیرند با دندانه ها برش داده می‌شوند و سپس له و پاره می‌شوند و بعد به شکل گلوله های ریز پیچیده می‌شوند. تمام مراحل انجام این فرایند کاملا اتوماتیک و بدون تماس دست انجام می‌شود.

تاریخچه چای CTC

این روش فرایند چای ابتدا در سال 1930 توسط آقای ویلیام مک کرچر در آسام هند انجام شد و سپس در دهه 50 میلادی در هند و آفریقا گسترش یافت این چای به دلیل ایجاد شیار ها در غلتک های تولید دارای طعمی قوی و خیلی سریعتر دم میکشد و آماده مصرف خواهد بود.

واقعیت های ناگفته در مورد چای سی تی سی کنیا

در هنگام خرید چای CTC کنیا باید به چه نکاتی توجه کرد؟ شاید این سوال برای کسانی که اولین بار است می‌خواهند این چای را مصرف کنند مطرح شود و یا حتی در ابتدای تحقیقات خود با جواب های منفی برخورد کنند. اما جا دارد از این فرصت استفاده کنیم و ابرهای سیاه را پس بزنیم و واقعیت های ناگفته در مورد چای سی تی سی کنیا را روشن کنیم.
با توجه به ماهیت فرایند چای سی تی سی کنیا که از مراحل خرد شدن و پاره کردن برگهای چای تشکیل شده است. این فرایند منجر به افزایش رنگ دهی و عطر دهی این چای می‌شود در نتیجه رنگ این چای نسبت به چای سیاه بیشتر است.
همچنین زمانی که برگ های گیاه چای خرد می‌شوند فشار ناشی از غلتک ها منجر به شکسته شدن طبیعی برگ ها می‌شود و این شکستگی منجر به اکسید شدن سریعتر چای می‌شود و در نتیجه طعم چای قوی تر خواهد بود.
اما نکته قابل توجه اینست که در زمان خرید چای سی تی سی کنیا این نکته را باید در نظر گرفت. از آنجا که این چای به صورت گلوله های ریز تهیه می‌شود ممکن است با چای های ارزان قیمت مخلوط شود این چای به خودی خود چای مرغوبی است و تنها شیوه تهیه آن است که با چای سیاه تفاوت دارد و در نتیجه طعم و رنگ نهایی آن متفاوت است.
در یک کلام؛ اگر از چای مرغوب برای تهیه چای سی تی سی استفاده شود در نتیجه چای نهایی مرغوب خواهد بود. چای مارکت به شما چای دوستان توصیه میکند تا در زمان خرید چای سی تی سی کنیا به این نکته توجه داشته باشید که این چای را از فروشندگان معتبر تهیه شود چرا که تشخیص این مورد ساده نیست پس با خرید از فروشندگان معتبر میتوان از خرید خود اطمینان حاصل نمایید.

نوشیدن چای CTC

این چای را میتوان به شیوه های معمول که برای چای سیاه به کار برده میشود دم نمود و نوش جان کرد، همچنین در تهیه چای ماسالا نیز میتوان از این چای استفاده کرد، چای ماسالا یک نوع چای هندی مقوی و انرژی بخش است که از ترکیب شیر، چای و چندین ادویه بدست می آید. همچنین در انگلستان از چای CTC برای تهیه شیر چای استفاده میشود که نتیجه خیلی بهتری نسبت به چای سیاه دارد، چای مارکت پیشنهاد میکند حتما شیر چایی با چای CTC را امتحان کنید.

جمع بندی

  1. چای CTC در واقع همان چای سیاه است که از گیاه کاملیا سیننسیس تهیه میشود و طی یک فرایند سه مرحله ای : برش و خرد کردن (Crush)، گسستن (Tear)، پیچیدن (Curl) به دانه های گلوله ای و سیاه رنگی مانند کله مورچه شکل می‌گیرد و در ایران بیشتر با نام چای کله مورچه شناخته می‌شود.
  2. این چای به دلیل فرایندی که در تولید آن صورت میگیرد دارای طعم و رنگ قوی تری نسبت به چای سیاه است.
  3. از این چای میتوان به صورت ساده استفاده نمود و یا به صورت ترکیبی در تهیه چای ماسالا و یا شیر چای انگلیسی استفاده کرد.
  4. چای سی تی سی کنیا راحت تر از انواع دیگر چای دم می‌کشد و طعم و رنگ قوی تری دارد و علت آن نیز استفاده از غلتک های استوانه ای در فرآیند تولید این چای است.